Preskočiť na obsah
Kategórie
Business Novinky Tipy a triky Zákulisie

InHiro vyhralo Startup Awards 2013

Pôvodne som chcel napísať niečo o Startup Awards 2013. Ako to prebiehalo, čo bolo super, čo naopak menej. No výhra InHiro (spin-off projekt WebSupportu), ktoré mi je bytostne blízke, mi môj zámer definitívne zmenila. Podelím sa s vami o proces príprav na prezentáciu.

Medzi finalistov StartupAwards sa InHiro dostalo ako náhradník. Vo štvrtok, deň pred konaním súťaže, nám bolo oznámené, že sa môže zúčastniť. Chvíľu sme boli paralyzovaní, no potom sme si povedalo áno a začal sa riadny kolotoč.

O chvíľu sme v office mali štáb, natočili úvodný medailónik, ktorý bežal pred nástupom na pódium. Napätie, nervozita začali stúpať.

Po obede si tím InHiro sadol a začal dávať dokopy prezentáciu. Áno, ani nie 24 hod. pred eventom! 🙂 Mal som to šťastie, že som mohol byť účastný týchto príprav. Hneď sa na whiteboard hodila osnova. Tá sa otáčala x-krát, no stále sme tlačili na minimalizmus v podobe počtu slidov a informácií v nich. Snaha bola nájsť to najzaujímavejšie z dát, stanoviť flow a ukázať, aká idea predchádzala celému projektu.

Takto sme tvorili prezentáciu až do neskorého večera. Rozišli sme sa s tým, že obsah sme mali vykryštalizovaný, ešte chýbala forma. Tohto sa bravúrne ujala Lulka (Art Director). Bojovala s tým takmer celú noc, no to, čo nás ráno čakalo v mailoch, ma úplne odzbrojilo. Prezentácia bola posunutá do inej dimenzie. Lulka dotvorila obsah, nakreslila jednotlivé slidy a ešte sa to celé naučila. Podotýkam, že cez noc. WOW a klobúk dole.

InHiro Stage2
Ráno už boli stresy. Organizátori mali trocha chaos, čo zrovna nepomáhalo chvejúcim sa účastníkom. Šli sme sa najesť, z čoho nám bolo ešte horšie. Keď začala súťaž, napätie by sa dalo krájať. Boli 4 súťažné kategórie a InHiro bolo zaradené v sekcii DIGITAL, na pódium išlo ako posledné. Prezentácia prebehla podľa plánov. Odhodlanie a zápal boli viditeľné. Lulka trocha improvizovala, no zvládla to s prehľadom. Dodatočné otázky ju mierne podusili, no perfektne sa vynašla. Nasledovala prestávka, panelová diskusia, keynote a následne vyhlásenie výsledkov. InHiro svoju kategóriu vyhralo.

Záverom len poviem, že je to perfektný pocit pracovať po boku top ľudí v odbore. Človek sa nesmierne veľa učí a je perfektné, keď výsledky nenechávajú na seba čakať. Určite platí, že keď sa niekde iba pootvoria dvere, tak človek ich má aj napriek tomu vykopnúť a ukázať, že prišiel. Presne takto to spravila Lucia s www.inhiro.com. Presne tak to má byť.

5 odpovedí na “InHiro vyhralo Startup Awards 2013”

Mal som pocit, ze ten pitch potreboval este nejaky ten trening, ale v tomto pripade smekam klobuk pred Vasou kolegynkou – toto vsetko do 24h – fuuha!:) Good Job a gratulujem k oceneniu.

Odpovedať

Chtelo by to odkaz na tu prezentaci a na ten medailónik, kdyz uz se tim tak chlubite 🙂

Odpovedať

Moc hezke, jen premyslim, ze WebSupport predse zadny startup neni, i kdyz to hodi na jinou sro, nebo projekt. Zadnej drobnej startupista nema proti vam sanci, kdyz se jedna o prezentaci, skusenosti. Jinak gratuluje, jen sem zarazenej ze WebSupport je stale zaradanej do starup awards a stale ji i vyhra. Vzdyt jo, kdyz ste nejlepsi, ale dejte sanci i tem, co jsou skutecnymi startupistami 🙂

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *