Preskočiť na obsah
Kategórie
Tlačové správy

Stavbári vyradili najmenej 15 % slovenského internetu

8.7.2012 približne o 16:45 došlo k rozsiahlemu výpadku elektrickej energie v oblasti Páričkovej, Svätoplukovej a Košickej ulice, vrátane areálu Cvernovky v Bratislave. Tento výpadok zasiahol aj datacentrum LightStorm, v ktorom máme prenajaté racky pre naše servery. Okrem WebSupportu zasiahol aj iné webhostingové firmy, čím došlo k vyradeniu minimálne 15% slovenského internetu.

„Pre prípad výpadku napájania oboch vetiev máme k dispozícii dieselgenerátor, no ten nenaštartoval. Preverovaním sme zistili, že zamestnanci spoločnosti realizujúcej stavebné práce v areáli stlačili bezpečnostné tlačidlo STOP, čo zamedzilo spusteniu generátora. Voči spoločnosti podnikneme právne kroky a budeme uplatňovať náhradu škody, ktorá našim klientom vznikla“ povedal v stanovisku pre našu firmu technický riaditeľ datacentra Tomáš Molota.

Hneď ako sme sa o tomto probléme dozvedeli, začali sme situáciu riešiť. „Do troch hodín sa nám podarilo sprevádzkovať väčšinu serverov, do polnoci boli dostupné aj ostatné,“ komentuje výpadok Tomáš Čorej, systémový administrátor WebSupportu: „Samozrejme, že používame redundantné zdroje, ktoré sú zapájane do rôznych vetiev elelktrickej energie, RAID polia, redundantnú konektivitu serverov do rôznych switchov a aj BGP multihoming, no pri výpadkoch podobného rozsahu, kedy je časť mesta bez elektrickej energie sú aj takéto technológie bezmocné“ dodal. Aby sa podobná situácia nezopakovala, rokujeme s LightStormom o väčšom zabezpečení budovy, ale zvažujeme aj presun serverov inde. Za vzniknuté škody sa klientom ospravedlňujeme.

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.

Jedna odpoveď na “Stavbári vyradili najmenej 15 % slovenského internetu”

Mozete s odstupom casu zverejnit ake pravne kroky boli postupene a ich vysledok?

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *