Preskočiť na obsah
Kategórie
Business Novinky

Novopečené formy spolupráce. Ochutnajte

Možnosti spolupráce nie sú v našej firme nijakou novinkou. V rôznych podobách fungujú už pár rokov. Rastú však možnosti, WebSupport, aj počet našich zákazníkov, preto sme sa rozhodli celé to prekopať, aby to bolo čo najviac fit. Vytvorili sme niekoľko na mieru šitých možností.

Provízny program – Affiliate

Tento typ spolupráce je určený pre širokú verejnosť – nemusí ísť len o nášho zákazníka. Na províziu má nárok ktokoľvek, kto umiestni na svoj web reklamu WebSupportu, cez ktorú vznikne nová objednávka.

Predstavme si bloggera Skywalkera. Vytvoril si účet v Províznom programe a na svoj blog umiestnil jeden z našich bannerov. Leiu, náhodnú čitateľku Skywalekrovho blogu, banner zaujal natoľko, že naň klikla. Keďže práve hľadala hosting pre svoj web MyDreamJedi.com., rovno ho aj objednala. Skywalkerovi tým pribudlo na účet 20 % z jej objednávky.

V skutočnosti je to o čosi zložitejšie. Človek niekedy potrebuje premýšľať a porovnať ponuku viacerých firiem. Náš Provízny Program preto uloží Leine údaje do cookies, kde ich uchová 60 dní. Skywalker dostane svoju províziu aj v prípade, že si Leia objedná webhosting neskôr.

Partnerský program

Na rozdiel od Provízneho programu je tento typ určený iba pre zákazníkov WebSupportu, ktorí chcú osobne odporúčať naše služby. Za to ich odmeníme kreditmi.

Takýmto partnerom by mohol byť John McClane. Má množstvo priateľov, o ktorých vie, že si práve zriaďujú web. Ozve sa nám a dohodneme sa na výške odmeny – 5 % z objednaného hostingu. Následne mu zašleme partnerský kód. McClane povie svojim kámošom o WebSupportte a dá im svoj kód, ktorý vložia do poznámky v objednávke. Keď dostaneme objednávku s McClane-ovým kódom, pripíšeme mu odmenu na jeho kreditný účet. Kreditmi môže platiť objednané služby, alebo si ich môže nechať vyplatiť. Stačí, aby ich mal aspoň 50 €.

Zľavový program

Základná myšlienka tohto typu spolupráce je jednoduchá – zákazníkom, ktorí majú u nás veľa služieb, dávať lepšie ceny. Ak u nás hostujete viacero webov alebo opakovane objednávate hostingy, vieme sa dohodnúť na zľavách.

Zľavový program je cielený hlavne na malé webdizajnérske firmy alebo freelancerov ako je Čierna Mamba. Mesačne nakódi jeden-dva weby a pre väčšinu z nich potrebuje nový hosting. Na každú objednávku jej dáme zľavu podľa dohody. Napríklad jej vyfakturujeme Unlimited hosting za 4 € (namiesto 5,5 €), kým ona ho svojmu klientovi vyfakturuje za 10 €. Na takomto obchode má Čierna Mamba zisk 6 €.

Vlastný hosting

Vlastný hosting je najvyššia možná forma partnerstva. Je to vlastne poskytovanie našich služieb a produktov pod vašim manažovaním.

Využijú to hlavne veľké webdizajnérske firmy alebo potenciálni podnikatelia. Napríklad firma Nakatomi Webdizajn, Inc. si povie, že chce svojim klientom ponúkať komplexné webové riešenia, a tak sa rozhodne prevádzkovať vlastný server. My jej poskytneme potrebnú technológiu, no ceny, faktúry, formu komunikácie a všetko ohľadom obchodu má vo vlastnej réžií.

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.

2 odpovede na “Novopečené formy spolupráce. Ochutnajte”

Ako váš klient a fanúšik a oceňujem nový systém provízií. Na druhej strane si myslím, že Partnerský program, nie je úplne šťastné riešenie. Tým nechcem povedať, že je zlé.

Bohužiaľ (alebo chválabohu?) ma ešte biznisové myslenie veľmi nezasiahlo. Veľmi často odporúčam WebSupport svojím známym (a veľa z nich si vďaka tomu službu objednalo), pretože sám som s vami spokojný. Vždy vychválim geniálnu administráciu, fenomenálny helpdesk a výhodné ponuky. Ako by moja rada vyznela, keby dotyčná osoba vedela, že mám z toho províziu? Navyše je dosť nepraktické žiadať, aby niekto pri objednávke zadával môj kód.

Som vďačný WebSupportu, že mi umožňuje na ich systéme zbohatnúť, ale rozhodol som sa to nevyužiť, aby moja rada zostala úprimná a seriózna.

Verím, že nový systém provízií prinesie výsledok nad očakávania 🙂

S pozdravom,
Tom

Odpovedať

vdaka moc za pozitivny koment. kvoli takymto klientom nas nasa praca bavi a snazime sa stale vymyslat lepsie a lepsie veci aby sme potesili aj my vas. diky.

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *