Preskočiť na obsah
Kategórie
Zákulisie

Zaviedli sme firemné bicykle

Nový firemný benefit pre zamestnancov a okrem toho aj ďalšie lastovičky od nás smerom k ekológii. Veľa z nás chodí v menšom aj väčšom okolí firmy, v rámci mestskej štvrte autami. Vidíme veľa negatívnych stránok áut a k nim oponujúcu praktickosť bicyklov. Naše firemné bicykle budú slúžiť kedykoľvek hociktorému zamestnancovi.

Bajky sú od Senickej firmy DEMA. Mestské typy, so vzpriameným sedením, aby človek videl naokolo. Majú aj košíky, nosiče, blatníky, stojany, dynamá a tak. Jeden z nich brzdí tak, že len pedálmi zatiahnete dozadu. Dá sa tak pekne flekovať ako za mlada.

Zvažovali sme aj parádne obrandované custom retro bajky od bratislavských partičiek citybike.sk, alebo slowatch.sk, ale to možno časom.

Ako tento experiment dopadne, uvidíme. Akademikom šípiacim opäť nejakú novú manažérsku praktiku z Websupportu už teraz môžeme povedať – návratnosťou investície sme si úplne istí. Ak už len zrátame ušetrený čas pri obedných prestávkach a vynásobíme ho konštantou pozitívnej mysle zamestnanca nepokazenou pobytom v preplnenom MHD, alebo v dopravnej zápche, dostaneme pozitívne NPV, ROI, TCO, aj neviem čo ešte. Nehovoriac o tom, že dobrý mestský bicykel stojí asi toľko, ako pár nádrží benzínu, alebo ročná zákonná poistka na auto.

A čo z toho vyplýva pre našich zákazníkov ? Môžete k nám do Mlynskej doliny v pohode aj dopedálovať. Máme pred firmou nový stojan s miestom aj pre vaše bicykle.

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.

23 odpovedí na “Zaviedli sme firemné bicykle”

Ja chodim v Londyne do prace na bicykli kazdy den (cca 25min) a fakt si to neviem vynachvalit. Som rad, ze aj na slovensku sa zacina uvazovat v tomto smere.

V UK je moznost kupit bicykel so 40% zlavou, ride2work schema, ktora je oficialne podporovana statom.

Takze palec hore :).

Odpovedať

je to super napad, dufam, ze sa nikomu z vasich zamestnancov nic nestane, ked budu musiet v BA po uliciach do roboty na bicykli…

Odpovedať

ja to mam do prace skoro 20km, by som sa celkom nabajkoval.. ale do websupportu by som to mal vyrazne blizsie, tak viete co mate robit pre zlepsenie ovzdusia a mojej kondicky 😛

Odpovedať

Ja som vydrzal rok v kuse, kazdy den, dazd, sneh, teplo vsetko jedno, chodit do prace z karlovky na zlate. casovo to bolo rovnako ako elektrickou. tu ktoru som stretol na zastavke v karlovke som stretol na konecnej na zlatych. Prichadzali sme spolu. cca 15 km

Odpovedať

Ja som v mojom predchadzajucom zamestnani (v tomto uz nie, lebo tam nemame sprchu) dochadzal denne 25km (Zvolen – Banska Bystrica) 🙂 …. ale taku kondicku ako som mal vtedy som uz nemal. Cesta mi trvala cca 1 hod.

Odpovedať

je to super 🙂 ale mate sprchu? 🙂 inak sa to hlavne damam nemusi az tak pacit 🙂

Odpovedať

Ňa, vsetkym odporucam hostovanie u vas, ste sratka jednoducho progresive

matej: sprcha je mytus, po tyzdni bicyklovania si najdes tempo a potom sa uz nespotis (pokial nejdes napr. hore cez hlboku)

Odpovedať

Veľmi chválim hardwareovú investíciu. A čo takto posunúť iniciatívu ďalej: Greenday – Bikeday – Friday.

http://www.zaciatocnik.sk/wp-content/uploads/2009/07/bikeday.gif

p.s. Nezabúdajte na EKG 😀

Odpovedať

Super vec! skoda, ze napr. v Nemecku je to standard a v BA na zabitie niekedy:(, niekde sa vsak zacat musi, cross fingers

Odpovedať

napad je to fajn, ale nie vo vsetkych lokalitach sa to da. teraz v novej vpraci (prievoz) je to fajn, chodim na biku ked neprsi. v byvalej praci, pri hlavnej stanici, som to skusil raz. to bolo peklo (kvoli doprave).

Odpovedať

To by som bol tiez zvedavy ako projekt a prvotne nadsenie dopadli. Dufam ze v zelenych cislach 😉

Odpovedať

Škoda že cyklisti na Slovensku boli vždy v menšine, mohlo by sa to ale zmeniť keby malo viacej spoločností taký prístup ako vy 🙂

Odpovedať

Super napad, ako sa osvedcil po rokoch??? Este funguje?
Vedeli by ste mi poslat viac info k tomuto projektu, co ktomu vsetko bolo treba, ako to financovala firma a ine, chceli by sme nieco podobne zaviest v nasej firme.

Diky 😉

Odpovedať

Jasné, funguje 🙂 Bicykle nakúpila firma a sú k dispozícii každému zamestnancovi. Využívajú sa na rôzne aktivity, obedy, stretnutia 🙂

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *